Monitorul preturilor

Secţiune Carburanți

Monitorul Prețurilor carburanților auto urmărește, pe de o parte stimularea concurenței între companiile de distribuție a carburanților auto și , pe de o parte, asigurarea posibilității consumatorului de a alege carburanții cu cel mai bun raport calitate-preț. Pentru atingerea acestui deziderat, prin proiectul Monitorul Prețurilor Consiliul Concurenței este creată o bază de date care conțină principalelor companii care comercializează carburanți, amplasarea geografică a benzinăriilor deținute de fiecare, tipurile de carburanți (benzină, motorină și GPL) comercializate în fiecare benzinărie, prețurile la pompă practicate.

Portalul Monitorul Prețurilor și aplicațiile mobile funcționează la nivel național în scopul transparentizării prețurilor carburanților comercializați în România, și anume: benzină (standard şi premium), motorină (standard şi premium) și GPL. De asemenea, Monitorul Prețurilor permite localizarea stațiilor de carburanți auto care permit încărcarea electrică.

În plus, Monitorul Prețurilor conține informații privind serviciile disponibile în stațiile de alimentare cu carburanți auto și permite filtrarea acestora după disponibilitatea celor mai importante servicii.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Se accesează pagina 

www.monitorulpreturilor.info

 şi se selectează „Carburanţi auto”.

Aplicaţia va localiza zona în care se află persoana care accesează platforma.

Se selectează tipul de carburant: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL sau încărcare electrică.

Aplicația va afișa mai multe filtre de căutare:

Distanţa în jurul locaţiei curente (locul în care se află persoana care a accesat platforma):

În jurul unei locaţii selectate:

Într-o localitate:

Pe un traseu selectat:

Aplicaţia va afişa, conform criteriilor selectate, o toate staţiile de comercializare, distanţa până la fiecare dintre ele şi preţul (lei/l)

Aplicaţia mai oferă posibilitatea de căutare în funcţie de:

Serviciile oferite de staţia de comercializare a carburanţilor

Reţeaua de comercializare preferată